Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Subscribe RSS

 18.02.2009 11:51 | Pirita Nenonen

Tänään sain seuraavanlaisen vastauksen Vääräniemen Mirjalta, joka on kaupungin vastaava puutarhuri:

Hei!
Kiitos viestistäsi. Saapponintien maantäyttöalue on täynnä ja maisemointityöt edessä. Alueelle on tuotu kaikenlaista maata ja ne ovat hyvin routivia. Vihersuunnitelman mukaan siihen istutetaan mäntyjä, koivuja, haapoja ja kuusia.
 
Nykyinen leikkipaikka Koukkukujalla on rakennettu v. 1989, heikkokuntoinen kuten aloitteessasi mainitsit ja siten kiireellisen peruskorjauksen tarpeessa. Olemme teettäneet koko kaupunkia kattavan Leikkipaikkojen peruskorjausohjelman v. 2007. Se hyväksyttiin Teknisessä lautakunnassa (29.5.2007, 106 §) toimintaohjeeksi ja noudatettavaksi. Meillä on julkisissa puistoissa 87 leikkipaikkaa, joista peruskorjauksen tarpeessa on 30. Koukkukujan leikkipaikka on yksi näistä. Peruskorjausohjelmassa tarkasteltiin tilastoalueittain pienalueiden asukasrakennetta ja määrää, olevien leikkipaikkojen määrää, niiden välineistöä ja kuntoa. Leikkipaikat pisteytettiin kiireellisyysjärjestykseen. Salmijärven alueella, johon Koukkukuja kuuluu, riittää yksi leikkipaikka, joka varustetaan nykyistä monipuolisemmaksi leikkipaikaksi. Peruskorjausjärjestyksessä se on sijalla 10 eli olisi siten v. 2010 työohjelmassa mikäli saamme puistorakentamisen investointivaroihin riittävästi määrärahoja. Koukkukujan leikkipaikka peruskorjataan samalle paikalle, koska leikkipaikka on siinä helpommin valvottavissa ja ilkivallan riski on pienempi kuin asuinalueen laidalla. Saapponintien maantäyttöalue toimii hyvin talven pulkkamäkenä kuten aloitteessasi mainitsitkin.
 
Ystävällisin terveisin
 
Mirja Vääräniemi
kaupunginpuutarhuri
Laitoin vastineeksi seuraavanlaista:
Hei!
Olemme keskustelleet lähitaloissa asuvien asukkaiden kanssa leikkipaikan tärkeydestä nimenomaan täällä saapponintien päässä. Jotkut ovat ehdottaneet myös paikan perustamista asukkaiden voimin sekä ylläpitoa asukkaiden voimin. On mielestämme turhaa korjauttaa koukkukujalla olevaa leikkipaikkaa, koska sen ympäristössä ei juurikaan lapsiperheitä enää asu, vaan asukkaina ovat perheet, joissa lapset ovat jo murrosiässä eivätkä näin ollen leikkikenttää tarvitse. Alueemme lapsiperheet eivät leikkipaikkaa käytä, koska leikkipaikan sijainti vaatii aina (myös 5-6v) lapsille aikuisen( matkalla osa tulee mennä autotien vierustaa)
mukana olon. Valvonta leikkipaikalle maankaatoalueella toimisi samalla periaatteella kuin koukkukujallakin.
 
terv. Pirita Nenonen

 - Pirita Nenonen | Kommentoi
 08.02.2009 10:47 | Pirita Nenonen

Tänään lähti seuraavanlainen aloite kaupungille:

Aloite lasten leikkipaikasta.


Rovaniemen pöykkölässä Saapponin tien päädyssä on nk. Maankaatopaikka, joka on kaavoitettu viheralueeksi. Kyseisellä alueella pitäisi alkaa maisemointi työt piakkoin. Saapponin tien päähän on rakennettu palstakujalle ja ritsikujalle ja näillä kujilla asustaa paljon lapsiperheitä, joilla pieniä lapsia 1-4 lasta per perhe. Myös edellisellä latikujalla lapsiperheitä.


Lähin leikkipaikka lapsille löytyy koukkukujan päästä ja sielläkin on vain kiikut ja liukumäki ja hiekkalaatikko, jossa on männynhavuja kovasti hiekan seassa, joten leikkiminen ei ole lapsista hauskaa. Tuon leikkipaikan lähettyvillä asuu perheitä, jossa lapset ovat jo koululaisia, joten pieniä leikki-ikäisiä harvoin siellä näkee. Saapponintien päädyn aiemmin kertomani teitten asukkaat ovat miettineet kerallani olisiko mahdollista saada tuolle maankaatoalueelle leikkipaikka lapsille. Siinä tulisi olemaan kovasti käyttöä, koska näin talvisin esim. Tienlaidasta tuleva mäki sekä kaupungin tekemä pikkumäki keskellä aluetta vetää kovasti lapsia pulkkamäkeen.


Siis Saapponintien päädyn maankaatoalueelle tulisi saada lapsille oma leikkipaikka.


Pirita Nenonen

(Ps)

Kaupunginvaltuutettu


 - Pirita Nenonen | Kommentoi©2019 pirita nenonen - suntuubi.com