Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pirita Nenonen

Kaupunginvaltuutettu

Perussuomalaiset

 VALTUUSTOALOITE

 ASIA: PYÖRÄ-JA KÄVELYTEIDEN ALUEELLE SUUNNITELMALLISUUTTA MOPOILIJOIDEN LIIKKUMISEEN ILMAN, ETTÄ HE VAARANTAISIVAT KÄVELIJÖITÄ/PYÖRÄILIJÖITÄ.

 Mopoilijoilla on lupa käyttää monissa paikoin Rovaniemellä pyörä- ja kävelyteitä kulkuväylinään. Esim. Rovaniemen steinerkoulun kohdalla on paljon alikulkutunneleita sekä mopoille lupa kulkea näillä pyörä-ja kävelyteillä molemmin puolin autotietä. Koulun lähettyvillä kulkee paljon päivittäin oppilaita, jotka joutuvat vaaratilanteisiin näiden mopoilijoiden vuoksi. On ainakin yksi tapaus, jossa eräs koululainen on joutunut sairaalahoitoon jäätyään mopoilijan alle alikulkuväylän kohdalla koulumatkallaan.

 Aloitteena olisikin tarkistaa mahdollisia mopoilureittien uusimista niin, että koulujen lähettyvillä ei pyörä-ja jalkateillä saisi ajaa molemmin puolin ajorataa mopoilla vaan rauhoitettaisiin toinen puoli kävelijöille ja pyöräilijöille(mieluummin koulunpuoleinen), toisella puolen voisi kävelijöiden ja pyöräilijöiden seassa ajaa myös mopoilijat.  Ellei pyörä-ja kävelyteitä ole molemmin puolin ajorataa voisi laittaa  pyörä-ja kävelyteille mopoilijoille oman kaistan maahan maalatulla jatkuvalla kaistaviivalla.

 

Rovaniemellä 21.9.2009

Pirita Nenonen

perussuomalaiset

 

Tekninen lautakunta on pyytänyt lausuntoa yhdyskuntatekniikan yksiköltä lausuntoa ja sieltä on annettu 12.10.2009 seuraavanlaisen lausunnon

Pirita Nenonen on tehnyt aloitteen liikenneturvallisuuden parantamisesta koulujen kohdalla rajoittamalla mopoliikenteen sallimista kevyenliikenteen väylillä koulujen läheisyydessä (aloite liitteenä 1)

Tie liikenneasetuksen 18§ mukaan mopolla saa ajaa vain kevyenliikenteen väylillä, jossa pyörätietä osoittava merkki (422-425) on varustettu lisäkilvellä "sallittu mopoille".

Vallitseva käytäntö Rovaniemen hallinnoimilla väylillä on, että mopoliikenne on yleensä kadulla muun moottoriajoneuvoliikenteen joukossa, eikä sitä sallita kevyeen liikenteen väylillä.

Kun kevyen liikenteen väylä on Lapin tiepiirin hallinnoima maantienvarressa ja nopeusrajoitus on 60km/h tai suurempi, on mopolla ajo yleensä sallittua lisäkilvellä "sallittu mopoille". Samoin on myös muutamilla sellaisilla Roveniemen kevyen liikenteen väylillä, jotka muodostavat yhteyden, joka muutoin edellyttäisi menemistä tällaiselle nopean liikenteen väylälle

Aloitteessa on puututtu liikenneturvallisuusongelmaan, joka ilmenee joissakin paikoissa siirryttäessä tiehallinnon kevyen liikenteen väylältä kaupungin väylälle sekä paikoissa, joissa koulu on tiehallinnon väylän läheisyydessä.

Lapin tiepiirin kanssa on sovittu aloitettavaksi suunnittelutyö, jossa havaitut puutteet mopoille sallittujen kevyen liikenteen väylien osalta kartoitetaan. Suunnitelman perusteella sekä käytäntöjä, että opastusta pyritään korjaamaan kaikkien liikkujien turvallisuutta parantavaan suuntaan.

Kaupungininsinööri: tekninen lautakunta hyväksyy yhdyskuntatekniikan yksikön asiasta antaman selvityksen ja saattaa sen aloitteen tekijän tietoon.

Esitys: Apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila

Tekninen lautakunta hyväksyy yhdyskuntatekniikan yksikön asiasta antaman selvityksen ja saattaa sen aloitteen tekijän tietoon

Päätös: Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti apulaiskaupunginjohtajan esityksen mukaisesti

______________________________________________________________________

Näin on tämä aloite saanut onnellisen loppunsa. Asialle siis aletaan tehdä jotain. Lapsille turvallinen koulutie :)


©2019 pirita nenonen - suntuubi.com