Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Pirita Nenonen

kaupungin valtuuston jäsen

Perussuomalaiset

 

VALTUUSTOALOITE

 

ASIA: MAAHANMUUTTOTOIMIKUNNAN PERUSTAMINEN  SEKÄ MAAHANMUUTTO-OHJELMAN LAATIMINEN

 

Rovaniemen kaupunki ottaa vastaan joka vuosi kiintiöpakolaisia sekä heidän lisäksi kaupunkiimme saapuu useita turvapaikan hakijoita vuosittain. Hallitsematon maahanmuuttajien saapuminen kaupunkiin räjähtää pian käsiimme ellei asialle tehdä jotain.

 

Kaupungissamme toimii eri projektien ja toimijoiden osalta maahanmuuttajien vastaanottotoimintaa ja kotouttamista. Yhtenäistä linjaa ei kuitenkaan ole vaan kaikki toimivat omilla tahoillaan tehden maahanmuuton byrokratiasta sekavaa, jolloin kotouttaminen ei onnistu tehokkaasti. Kaupungillamme ei myöskään ole maahanmuutto-ohjelmaa, joka ohjaisi kaupunkiamme maahanmuutto asioissa.

 

Maahanmuuttajien vastaanoton ja kotouttamisen tiimoilta olisikin järkevää Rovaniemen kaupungille saada maahanmuuttotoimikunta, johon kuuluisi maahanmuuttajien vastaanottoon sekä kotouttamiseen osallistuvia tahoja, työvoimatoimisto, koulutuksen järjestäjät, poliisi sekä poliittisen päätännän puolelta jokaisesta poliittisesta ryhmittymästä edustus.

 

Maahanmuuttotoimikunnan tehtävänä olisi selkeyttää nykyistä käytäntöä ja kehittää maahanmuuttajien tehokasta kotouttamista Rovaniemelle sekä määrittää kapasiteettia minkä verran maahanmuuttajia voidaan Rovaniemelle sijoittaa. Toimikunnan tehtävänä olisi myös seurata tehtävän maahanmuutto-ohjelman toteutumista ja toimia eri tahojen yhteistyö foorumina. Toimikuntaan voisi nimetä erillisen rasismia ja syrjintää seuraavan työryhmän.

 

Rovaniemellä 21.9.2009

 

 

 

Pirita Nenonen

Perussuomalaiset

 

 

 

 


©2019 pirita nenonen - suntuubi.com