Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Lisää eliitille köyhien kustannuksella.

 

Kyllä niskakarvat nousi pystyyn lukiessa talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma 2011-2013 papereita vain hetken ajan. Tuli ihan paha olo mihin kaupungissamme ollaan menossa. Talousarviosta/suunnitelmasta suorastaan huokui, tehkäämme kaupungista eliittien asuinpaikka

 

Kaikkein eniten kiinnitti huomiota kulttuurin investoinnit. Investoidaan taiteiden taloon eli Korundiin. Korundi on konserttisali, jossa kaupunginorkesterimme voi harjoitella ja pitää konserttejaan. Vuonna 2008 Rovaniemellä pidettiin 78 konserttia ja 30 lastentilaisuutta. Nyt on tarkoitus vielä vähentää konserttien määrää. Hienoa, rakennetaanpa  lähes 1milj. vuosivuokralla toimiva konserttisali ja pidetään siellä n. 100 esitystä ja harjoitukset päälle. Tulee hintaa konserteille. Ei taida 20e lippuhinnat riittää. Konsertteja voi tälläkin hetkellä pitää Lappia talossa ja Lappiareenalla, miksei siis jatkossakin.

 

Kulttuurilautakunta on todennut esityksessään, että lomautettujen ja työttömien ja heidän perheidensä henkireikinä toimivat ilmaiset tai edulliset kulttuuripalvelut. Näillä palveluilla on kiistattomasti hyvinvointia edistävä merkitys. Itse lisäisin tuohon edelliseen lauseeseen yksinhuoltajat ja monilapsiset perheet. Kuitenkin heidän esityksensä on se, että lisätään määrärahoja, jotta tuo Korundi voidaan toteuttaa ja jos lisäystä ei tehdä karsitaan kirjastoja, lakkautuslistalla olisi näin Saarenkylä, Korkalovaara, Ounasrinne ja Muurola, säästö 250 000 edellyttäen ettei kirjastoautot liiku näillä alueilla. 4 lapsen äitinä voin todeta ettei lapsiperheiden ensimmäinen henkireikä kohde ole konsertti tai taidemuseo, sillä siellä menee vain hermot vahtiessa ettei lapset koske taide-esineisiin tai mekasta konsertissa, sitä paitsi edellä mainitut ovat maksullisia palveluja. Kyllä kirjasto on se paikka, jossa lapsetkin nauttivat olostaan ja on ilmainen. Ellei karsita kirjastoja mennäänkin sitten lastenkulttuurin ja tanssin toimintojen lakkautuksiin siis lapset säästää taas herrojen menot.

 

Päästyäni näin lapsiin. Kivalonpuiston päiväkoti tullaan uusimaan mikä on todella tarpeen, mutta samassa kaupungin viisaat ovat keksineet, että otetaan täysi hyöty irti tontista ja lisätään siihen pari kerrostaloa. Mikä onkaan liikenne aamuisin ja iltaisin ko. alueella, kun tarhalaiset tulevat ja menevät ja samaan aikaan kerrostalon asukkaat liikkuvat omia työmenojaan. Kaikilla tulee olla se oma auto. Tuohon tontille vielä pitää mahduttaa sitten parkkialueet vieraspaikkoineen.. Taitaa tulla samanlainen paikka kuin lähteentie, jossa aamuisin tienviereen parkkeeratut autot tukkivat liikennettä ja varoa pitää myös tienlaidassa kulkevia jalankulkijoita.

 

Vennivaaraan ei ole vieläkään investoitu tarhalle rahaa seuraavien kolmen vuoden ajalle, kuitenkin alueella on paljon lapsiperheitä. Tärkeysjärjestyksessä tuntuu kaupungilla olevan esim. Sinetän urheiluhallin rakentaminen ensisijaisempi. Tuolla rahalla mikä siihen uppoaa saataisiin jo tarhaa rakennettua ja tulot olisivat ihan eri luokkaa mitä urheiluhallista. Urheiluhallin käyttöaste ei koskaan tule olemaan niin suurta kuin päiväkodissa. ”eipähän tuo Vennivaara houkuttele asukkaita” olen saanut vastaukseksi kysyttäessä sen kehittämisestä. Ei se riitä et paikassa on naapureita, kyllä siellä tulee olla palvelujakin ja ne houkuttelevat sitä asukaskuntaa.

 

Mikä hienoa ajamani kotihoidontuen kuntalisä on tulossa kokeiluun vuoden  alussa tietyin rajoituksin. Omaishoitajille on budjetoitu lisää rahaa, toivottavasti tuolla rahalla saadaan omaishoitajille edes hieman joustoa elämään, sillä yksi omaishoitaja vastaa 5 hoitajaa laitoshoidon puolella. Eikö omaishoitajille pitäisi antaa muutakin kuin hatunnosto työstään.

 

Veroja ollaan korottamassa saadaksemme eliitille konserttisalia ja urheilutiloja yms. kulttuuri/liikunta menoa. Valitettavasti nämä eivät tule koskaan palvelemaan köyhimpiä sillä heillä ei ole koskaan vara tilojen käyttöön. Rakennuskustannuksiin on kuitenkin osallistuttava verojen muodossa.

 

Pirita Nenonen

Kuntavaltuutettu

Perussuomalaiset


©2019 pirita nenonen - suntuubi.com