Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
/ Etusivu / Kaikkea maan ja taivaan välil / Kommentti Uusi Rovaniemi-haast

Nimi: Pirita Nenonen
Lähetetty: 17.04.2011
16:18
Otsikko: Kommentti Uusi Rovaniemi-haastattelustasi
Hei Kristiina!

Kuten haastattelussani annoin julki sen, että abortti oikeus äidillä, jonka henki vaarantuu tai on raiskattu. Ikävä tosiasia on, että taloudellisilla perusteilla tehdyt abortit tehdään suurimmaksi osaksi naisille, joiden seksisuhteessa on unohdettu ehkäisy. Ehkäisy on sekä miehen ja naisen asia, mutta näin naisena voin sanoa, että viimeisin sana tulee olla naisella. Hän kuitenkin joutuu kantamaan loppupeleissä kaiken mitä seksin jälkeen tulee eteen. Abortti ei ole koskaan hyvä ratkaisu ja on monelle naiselle kipeä paikka. Meidän kätilöiden ja terveydenhoitajien yms. henkilöiden tehtävänä on teroittaa ehkäisyn tarpeellisuus, jotta näitä abortteja ei tarvitse tehdä.

Olen keskustellut jätekuskien kanssa tästä jätelajittelusta ja ikävä kyllä he ovat sanoneet suoraan, ettei kyse ole siitä etteikö jätteitä ole lajiteltu vaan kyse on siitä, että jätteet yksinkertaisesti viedään samalla autolla ja samalle kaatopaikalle. Meillä lapset oppivat kyllä jätteiden lajittelua nyt asuessamme omakotitalossa. Poltettavat laitetaan omaan paikkaan, ruokajätteen omaan kompostiin ja sekajätteet viedään vihreään jäteastiaan, jonka poistaa sitten jätefirma muualle. Lapsilleni pyrin antamaan asioista edes ns. teoreettisen opin. Siinä vaiheessa, kun yhteiskunnassa muutkin tulevat mukaan talkoisiin, luulen lapseni olevan tietoisia mitä tehdään.

Päivähoidosta vielä. Päivähoito on kehitetty alunperin sen vuoksi, että äidit pääsevät myös työelämään mukaan. Subjektiivinen päivähoito-oikeus antaa mahdollisuuden nyt lapsen viedä hoitoon vaikka itse olisikin kotona. Mikäli lapsi tarvitsee henkisen kehityksen tai vanhemman sairauden/väsymyksen vuoksi hoitopaikkaa on kyseessä tarve hoitopaikalle ja tähän voi lääkäri/terveydenhoitaja kirjoittaa todistuksen. Siis hoitoa tulee nimenomaan käyttää tarpeen mukaan.
Kaikki mitä annan julki tai kirjoitan tulee puhtaasti kokemuksesta ja ihmisten erilaisista elämäntilanne kertomuksista. Olen saanut seurata ihan läheltä paria perhettä, jossa lapset viedään hoitoon, äiti ja isä kotona, muutoin tavallinen perhe, ei alko ongelmia eikä vanhemmatkaan näytä kovin väsyneiltä. Toinen perheistä on jopa kehuskellut et on se mukava, kun lapset päivän hoidossa niin saa tehdä mitä haluaa.

Ystävällisin terv.
Pirita Nenonen


Vastaa tähän
Kirjoittaminen ei vaadi rekisteröitymistä!

©2019 pirita nenonen - suntuubi.com