Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
30123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031123

Subscribe RSS

 kaksi pitkää vuotta
24.04.2017 23:34 | Pirita

kKaksi pitkää vuotta on kulunut. Tuona aikana on elämässäni tapahtunut paljon.

1) Erosin Perussuomalaisista

Jaksamiseni oli koetuksella paikallisen politiikan osalta. Jatkuva paikallisten Perussuomalaisten mollaaminen ja perättömien juttujen levittäminen vei voimavarojani. Olinpa samaa mieltä tai eri mieltä sain aina moitteita. Eräässä kokouksessa sain kuulla jopa olevani lukihäiriöinen, kun en hyväksynyt erästä ryhmän sisäistä sopimusta, joka olisi rajoittanut oikeuksiani päättäjänä. En hyväksy ryhmäkuria niin, että pakotetaan äänestämään omaa arvomaailmaa vastaan. Myös puheitten pito olisi ollut sellaista, että ryhmän pj olisi hyväksynyt sen ennenkuin saat sen pitää. Lopulta tulin siihen tulokseen, että oman mielenterveyteni ja jaksamisen kannalta on parempi ottaa etäisyyttä paikallisiin Perussuomalaisiin. Miksi sitten erosin puolueesta? Siksi, että puolueen säännöissä on kohta, että erotessaan valtuustoryhmästä on se peruste erota myös puolueesta. Säännöt olen joskus allekirjoittanut ja niitä siis on noudatettava. Timo Soini ilmoitti, että päätös on minun vaikka ei haluaisikaan minun eroavan.

2) Päätin jatkaa uudelle uralle

Väsyin samaan aikaan siihen ettei sairaanhoitajalle/kätilölle ole tarjolla muuta kuin pieniä sijaispätkiä. Aloin tutkailemaan mahdollisuuksia opiskella ihan jotain toista alaa. Toimiessani taloudenhoitajana yhdistyksille, halusin tehdä työni hyvin ja olin kiinnostunut kirjanpidosta. Lehdestä huomasin, että olisi tarjolla koulutusta Lapin ammattiopistossa merkonomin tutkintoon toimisto-ja taloushallinnon osalta. No eikun hakemusta sisään ja tärppäsi. Nyt olenkin sitten 5 vaille valmis toimisto-ja taloushallinnon merkonomi höystettynä myynnin ja asiakaspalvelun näytöillä. Tanakka merkonomi, kuten opettajani sanoo.

3) Hablo español

2011 opiskelin puoli vuotta espanjaa huvikseni. Pieni palo jäi ja nyt olenkin viettänyt enemmän aikaa tuon oppiaineen parissa ja pikkuhiljaa alkaa kieli kääntymään espanjan saloihin. Kiitos opettajalleni Lauralle, että olen saanut hyvää oppia asiaan. Ehkäpä joku päivä löydän itseni Espanjan hiekkarannoilta hyödyntämästä tuota kieltä.

4) Työtä yötä myöten

Päivät on menneet koulussa ja perheellekin on jäänyt hieman aikaa. Siihen päälle olen käynyt tekemässä sijaisuuksia tuolla Lapin kuntoutus Oy:llä lähinnä yöhoitajana. Olen huomannut, että yötyö on omiaan minulle ja olenkin virkeimmilläni yöllä. Tätäkin kirjoittaessa kello lähentelee puolta yötä.

5) uudet luottamustehtävät

Tehyn ammattiosasto valitsi minut yksimielisesti hallitukseen ja siellä sain tehtäväksi vielä jäsen-ja tiedotussihteerin tehtävät. Nämä tehtävät ovat jo vieneet minua Helsinkiin ja Ouluun erinäisiin koulutuksiin. Olen myös ilmoittautunut ehdokkaaksi mukaan tehyn valtuustovaaleihin, jotka ovat syksyllä. Näissä vaaleissa tehyläisillä ympäri Suomen on mahdollisuus minua äänestää, mikäli haluavat minut päättämään ammattiasioista. Olen myös päättänyt lähteä mukaan maakuntavaaleihin. Puoluetta en vielä osaa sanoa, mutta useampaan olen saanut kyselyjä. Saas nähdä kuis mun käy näissä vaaleissa.

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

Perheeseemme on tullut Gordonin setteri Nita. Iloinen musta pötkylä, kuten hellittelemme Nitaa. Vanhin poikani on valmistunut myös toimisto-ja taloushallinnon merkonomiksi ja ajelee jo autollakin. Toiseksi vanhin poikani opiskelee lukiossa toista vuotta ja pienimmät lapset käyvät vielä peruskoulua Steinerkoulussa. Onpahan tuo ukkonikin pysynyt samana. Tavallista lapsiperheen arkea eletään edelleen. Tässäpä näitä kuulumisia tällä erää.

 

 


 - Pirita | Kommentoi
 eduskuntavaalit ja uudet kotisivut
29.01.2015 18:05 | pirita nenonen

On kulunut pitkä aika, kun olen näille sivuille kirjoitellut. Nyt päivitän hieman tätä sivustoa.

Uudet eduskuntavaalit lähenee, entiset teesit ovat pysyneet. Näiden eduskuntavaalien tiimoilta olen perustanut itselleni ns. vaalikotisivut. Ne löytyvät www.piritanenonen.fi osoitteesta. Käy toki vilkaisemassa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pari vuotta on kulunut ja jaksaminen on ollut koetuksella. Se vähensi kirjoitteluhaluja. Politiikassa olleet negatiiviset uutisoinnit söivät naista vaikkei niissä ollut mitään perää. Nyt ne on ohi ja pikkuhiljaa on alettava rakentamaan uusia juttuja ja keksimään uusia ideoita.

Kun monessa liemessä keitetään sitä kovettuu väkisinkin. Ainut heikko puoleni on se, että kyynärpää taktiikka ei istu pirtaani vieläkään. Välillä on tuntunutkin et ne pärjää, jotka taklaa lujimmin. Valitettavasti noutaja tulee heillekin, joskus hitaammin joskus nopeemmin.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Perheessämme on käynyt lemmikki tragedia syksyllä, kun pupumme Minna ja Ville lähtivät kanien taivaaseen. Ikävä on kova

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Kevättä kohden mennään ja vauhti varmasti kiihtyy, paljon olisi eduskuntavaaleja varten tehtävänä, mutta vielä on aikaa. Eduskuntavaaleja ajatellen tarvitsen myös ihmisiä tukemaan pääsyä eduskuntaan. Kaikkea talkoohenkistä työskentelyä otetaan vastaan, kerro toki mitä voit tehdä hyväkseni :) Vaalibudjettini on pieni, niin pieni etten juurikaan mainosta lehdissä.

OLE YHTEYDESSÄ JA KERRO MITEN VOIT TUKEA MINUA EDUSKUNTAVAALEISSA :)


 - pirita nenonen | Kommentit (1)Kommentoi
 Joulun alusaika
01.12.2013 00:15 | Pirita Nenonen

Kesästä on tultu joulun alusaikaan. Jokaisen on hyvä hiljentyä joulun aikaan. Valmisteluja varmasti monessa kodissa tehdään. Meilläkin on jo joulun ensimmäiset joulutortut paistettu. Tästä tuleekin mieleen taannoin lehdissä ollut juttu, että joulutortut muistuttavat natsimerkiltä. Nykyinen maailman meno alkaa tuntua jo todellakin ihmeelliseltä. Jokainen joutuu tarkkaan miettimään millaisia leivonnaisia leipoo, miten tervehtii tuttua tai miten asioista kertoo joutumatta ongelmiin. Pian me ihmiset teemme elämästämme täysin mahdottoman.

Mahdottomalta tämä vuosi on tuntunutkin. Poliittinen ilmapiiri on muuttunut lähinnä pelikentäksi, missä pyritään omaa etua tavoittelemaan keinolla millä hyvänsä. Yhteisten asioiden hoito tuntuu olevan toissijaista ja kunnia pyritään saamaan itselle vaikka joku muu työn tekisikin.

Kerran minulta kysyttiin miksi en kirjoittele enää lehtien palstoilla. Toisaalta oli hyvä sanoa, että lehden omistajuuden siirryttyä toisaalle eivät enää ottaneet kolumnistiksi, toisaalta en ole mikään kirjoittaja tyyppi (vaikka nykyisin on tehnyt mieli kirjoittaa kirja tästä poliittisen maailman julmuudesta) vaan enemmänkin tekijätyyppiä.

Toisaalta on kiva nähdä oma kuva lehden sivuilla, mutta se ei paljon asioita edistä, että lehdessä hymyilee vaan on toimittava harkitusti ja asioista on oltava selvät faktat olemassa. On ollut raskasta koko vuoden seurata toimintaa alueellamme miten omat on koko ajan toistensa kimpussa ja sitä vielä ruoditaan lehdissä. Mitä hyötyä tästä on yhteiskunnallemme, ihmisille joiden asioiden vuoksi meidät kaikki valtuustoon ja eduskuntaan yms. luottamustehtäviin on äänestetty.

On näyttävä toreilla ja kaduilla. On kuunneltava kuntalaisia. Ottakaa hihasta kiinni, kertokaa ja kirjoittakaa sähköpostiin epäkohdista, mitä kunnassa tapahtuu. Näin voimme yhdessä vaikuttaa Rovaniemen ja koko maakunnan asioihin.

___________________________________________________________________________

Eilen on valittu piirillemme uusi puheenjohtaja Hanna Mäntylä. Onnea vaativaan tehtävään sillä puheenjohtajan rinnalla useita vuosia toimineena tiedän ettei tehtävää hoideta vasemmalla kädellä vaan siihen tulee lähteä antaumuksella ja olla tavoitettavissa tarvittaessa.

Samalla kiitän Jukka Paakkia, jonka kanssa nostimme piirin jäsenmäärää 5 yhdistyksestä 19 yhdistykseen käyden avustamassa useita perustamiskokouksissa. Olemme myös ahkerasti liikkuneet yhdistyksissä myöhemminkin. Jukka on ollut aina tavoitettavissa ja olemme auttaneet yhdistyksiä heidän apua pyytäessä. Toivon näin jatkuvan myös tulevaisuudessa uusien toimijoiden myötä.

__________________________________________________________________________

 


( Päivitetty: 01.12.2013 12:34 )

 - Pirita Nenonen | Kommentoi
 Puolueen puheenjohtajistovaalit
17.06.2013 22:37 | pirita

Puoluekokous tulee kahden viikon päästä. Tänään on tullut sitten julkisuuteen tieto siitä, että Pohjois-Savon alueen perussuomalaisia on esittämässä minua puolueen varapuheenjohtajistoon.  Tarkemmin Soisalon Perussuomalaiset ovat tehneet kevätkokouksessa yksimielisen päätöksen esittää minua sinne. Olen heille luvannut olla käytettävissä korkeintaan 2 varapuheenjohtajan paikkaan mieluiten 3 varapuheenjohtajuuteen. Itse olen tästä esityksestä ollut tietoinen jonkin aikaa. Vastasin Roin Ps puheenjohtajalle viestiin, jossa hän kysyi, että on kuullut huhuja osallistumisestani varapuheenjohtaja kisaan, että Pohjois-Savon alueelta on pyydetty varapj kisaan ja olen kertonut olevani käytettävissä. Olisiko noin puoli tuntia kulunut, kun sain puhelun jossa Lapin radiosta kyseltiin asiasta.. Sinne totesin saman, jonka jälkeen olikin sitten uutisoitu, että Pohjois-Savon piiri olisi esittämässä minua. Olenkin lähettänyt radioon pyynnön korjata virheellinen tieto. Ihmettelen vain miksi piti radioon laittaa ko. uutinen, jos olisin halunnut näin tapahtuvan olisin sen itse sinne laittanut.

Puolueen jäsenistö ja järjestötaso tarvitsee nyt tukea. He hakevat tukea puoluejohdolta, valitettavasti tätä tukea ei jäsenistö tunnu saavan. Mielestäni edes yhden puheenjohtajan tulee olla sellainen joka pystyy tukemaan jäsenistöä ja puolueen järjestöjä. Tähän tulisin keskittymään mikäli puheenjohtajaksi minut valittaisiin. Jo nyt olen saanut olla useita tunteja puhelimessa kuunnellen eri puolilta Suomea miten jossakin on toimittu epäoikeuden mukaisesti omaa etua ajaen. Linja tulee muuttaa. Puolueen sääntöjä tulkitaan usealla eri tavalla. Teemme työtä puolueen aatteen eteen jokainen, emme itsellemme. Tehtävämme on edustaa erilaisia ihmisiä, jolloin tarvitsemme erilaisia ihmisiä mukaamme. Täytyy sanoa ettei työssä ikänsä ollut tiedä mitä on olla työtön, eikä synnyttämätön tiedä mitä on synnyttää.

Ikävää on kyllä todeta, että moni tuntuu tietävän mitä jokin asia on vaikka ei ole koskaan sitä kokenut. Viime aikoina olen saanut kokea sen, että viisaus tuntuu syntyvän yhdessä yössä ja toinen ihminen tietää paremmin asiasi kuin sinä itse. Pahinta asiassa on se, että monesti uutisoidaan asiaa eteenpäin kysymättä saako asiaa uutisoida. Politiikassa olenkin oppinut sen ettei kehenkään kannata luottaa 100%:sti. Pitää miettiä mitä kenellekin uskaltaa sanoa.

 


( Päivitetty: 17.06.2013 23:15 )

 - pirita | Kommentoi
 Vauhtiviikot edessä
15.05.2013 22:52 | pirita

Vaikka olenkin kotona, tuntuu ettei aikaa tunnu olevan liikaa. Tänään kävin Korundissa eläkeläisten kevätjuhlassa viemässä Rovaniemen kaupungin tervehdyksen. Tuossa tervehdyksessä toin esille vanhusten hoivan tulevaisuudessa. Pyrkimys laitoshoidosta kotihoitoon tuo varmasti paineita omaishoitoon. Omaishoitajina tulevat toimimaan monesti vanhuksen puoliso sillä nuoremmilla voi oma työura ja perhe viedä aikaa niin paljon ettei enää pysty toimimaan omaishoitajana. Omaishoitajat tarvitsevat apua kotiin. Tein aloitteen viime valtuustokaudella, jossa toin esille kodinhoitajan tarpeen. Omaishoitaja pyytää kotiin avustajan siksi aikaa, että pystyy käymään kaupassa, lääkärissä tai vaikka kävelylenkillä. Kuulin, että pilottikokeilun jälkeen tämä toiminto on vakinaistettu.

Keskustelin tuolla tilaisuudessa erään omaishoitajanakin toimineen kanssa muistisairaan omaisen hoitamisesta kotioloissa. Ei ole helppoa, kun omainen saattaa kadota sillä aikaa, kun itse olet vessassa käymässä. Ollessani töissä paikassa, jossa vanhuksia hoidettiin ja sielläkin näitä muistisairaita, mietin tätä samaista ongelmaa. Kun vanhus kävelee ovesta ulos ei ole mitään tietoakaan minne on mennyt. Turhan päiväisiltä etsimistilanteilta selvittäisiin, kun muistisairaalle laitettaisiin ns. siru tai ranneke, joka kertoo missä vanhus liikkuu. Olen saanut niin positiivista palautetta kuin negatiivistakin tästä ajatuksesta. Joku mieltää, että tällainen ranneke on kuin vangeille annettu jalkapanta ja sotii yksilön vapautta vastaan. No tavallaan, mutta toisaalta olen sitä mieltä, että muistisairaus itsessään on vienyt ihmiseltä yksilön vapauden. Tätä mieltä oltiin myös tuolla eläkeläisjuhlassa.

Juhla oli hieno, kiitos siitä eläkeläisille!

Viikko jatkuu tarhan kevätjuhlalla ja  parilla kokouksella vielä. Ensi viikolla alkuviikosta kaupunginhallitusta ja tarhalla ns. kehityskeskusteluja käymällä. Torstaina lähdenkin sitten kaupunginhallituksen puheenjohtajan kera Turkkiin Alanayaan ystävyskaupunki vierailulle.

 


 - pirita | Kommentoi©2019 pirita nenonen - suntuubi.com